28 juni 2019
19:00

Karlslunds IF HFK

Referat: Carlstad United BK - Karlslunds IF HFK

Karlslunds IF HFK står för en skön vändning i kvällens Division 1-match borta mot topptippade Carlstad United. Efter att ha legat under i halvtid med 0-1 och utan att skapa några direkta farligheter under de första 45 minuterna kommer Karlslund ut som ett annat lag i andra halvlek och vänder till vinst 2-1.

Karlslund ställer upp med följande manskap:
Tim Månsson
Ludwig Rhan (ut ’46) – Adam Björk – Daniel Hultqvist
Simon Gefvert – Ibrahim Habib – Sebastian Loyola Nydén – Justin Salmon – Furkan Motori
Christer Lipovac (ut ’59) – Shpëtim Hasani

Avbytare:
Rasmus Forsell, Camron Nguesseu, Dennis Koss (in ’59), Gilban Mohammed, Freddy Swartling, Mahammed Abdi Momin (in ’46), Salim Ali Mohammed

Karlslund saknar inför matchen på nytt ett antal spelare, bland annat tre spelare som kontinuerligt varit startspelare i Jakob Kindberg (avstängd), Anton Olsson (avstängd) och Gabriel Kopkin (skada). Dessa ersätts med tre spelare från U-truppen i form av 17-årige Rasmus Forsell samt 16-åriga Gilban Mohammed och Salim Ali Mohammed. Även kul att se 20-årige Ludwig Rhan tillbaka på plan och i startelvan.

Det är hemmalaget Carlstad som börjar bäst och som ingressen säger så har Karlslund svårt att skapa några direkta målchanser. I den 19:e minuten slår olycklige Daniel Hultqvist en indianare genom eget straffområde där hemmalagets notoriske och påpasslige målskytt Alexis Bbakka snappar upp bollen och gör 1-0. Ett resultat som står sig halvleken ut.

Inför den andra halvleken har Karlslunds tränarpar Samuel Wowoah och Jonathan Ederström gnuggat klart sina taktikknölar. En taktik som stavas o-f-f-e-n-s-i-v-t då anfallaren Mahammed Abdi Momin byts in istället för försvararen Ludwig Rhan. Överlag kommer Karlslund ut som ett helt annat lag och tar över matchen.

I den 65:e minuten byts Christer Lipovac ut efter en tidigare smäll i matchen, till förmån för Dennis Koss.

Elva minuter senare, i matchminut 76, tilldöms Karlslund en straff efter att den fd. elitspelaren och fd. karlslundsspelaren Erik Nilsson fått bollen på handen i straffområdet. Nilsson har bland annat tillhört elitklubbarna ÖSK Fotboll och Degerfors, och var även säsongen 2009 utlånad från ÖSK till Karlslund när laget även då spelade i Division 1.

Apropå ÖSK Fotboll och Degerfors. En annan spelare som representerat båda dessa klubbar, och som dessutom gjort stora avtryck i deras respektive historieböcker är skyttekungen Shpëtim Hasani. Idag spelar han i Karlslund och idag är det han som går upp och lägger straffen kyligt i mål till 1-1. Hasanis fjärde mål för säsongen.

Endast 18 sekunder efter att domaren blåser igång matchen igen har Karlslund vänt på steken då Sebastian Loyola Nydén bryter ett uppspel från Carlstad. Mahammed Abdi Momin får bollen och ställer om blicksnabbt, passar ut till Simon Gefvert som, skjuten från en kanon, tar sig in i kanten av straffområdet, spelar in bollen centralt, men där en hemmaspelare styr upp bollen i nättaket. 2-1 till Karlslund. För de som gick ifrån matchen för ett kort toabesök, eller för att fylla på med mer kaffe, flytta på vattenspridaren, eller något annat som beräknas ta 18 sekunder, missade verkligen något här.

Matchen spelas av och Karlslund vinner med 2-1 och tar sig i och med segern upp på lika många poäng som Carlstad, 23 st. Som vi skrev i inför-nyheten så är det väldigt jämnt poängmässigt mellan lag 3 och lag 7 i tabellen, och faktum är att just nu skiljer det bara en poäng mellan dessa lag. Karlslund ligger just nu sexa i denna haltande tabell.

En väldigt bra andra halvlek av Karlslund, hatten av för tränarteamet och givetvis spelarna på planen som lyfter sig så och vänder på matchen. Återigen en fin laginsats, trots det vill redaktionen hylla Adam Björk, Mahammed Abdi Momin och Simon Gefvert för suveräna individuella insatser.

Nu har Karlslund mött alla sina motståndare en gång vilket betyder att serien vänder till nästa omgång, dock inte bokstavligt då det är dags för möte med Team TG (och inte Carlstad United om nu serien bokstavligt skulle ha vänt). 15 omgångar, 5 vinster, 8 oavgjorda och 2 förluster. En fullt godkänd rad, även om vi vet att laget inte är nöjda med detta. Men ikväll, ikväll får ni vara nöjda. Ja, t o m fram till på måndag då det är dags för nästa träning inför avslutande vecka innan uppehållet.